Hilda och Chang Frick försöker sätta käppar i hjulet för invandringskritiker

Efter en lyckad manifestation mot FN:s migrationsavtal den 8 december på Mynttorget i Stockholm fanns det några som försökte kasta grus i maskineriet. En av dem var Hilda Frick som är tongivande medlem i Sverigedemokraterna. En annan var Chang Frick på Nyheter idag.

Manifestationen mot FN:s migrationsavtal var symboliskt mycket viktig eftersom det inte finns några politiska partier som tydligt vill säga nej till avtalet. Den svenska regeringen kommer att skriva på och som det ser ut idag är samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna positiva till avtalet, som innebär ökad invandring och mera censur av invandringskritiker. SD har dock varit mycket försiktiga i sin kritik och den har dessutom kommit väldigt sent, bara några dagar innan avtalet ska skrivas på. Så det var viktigt med manifestationer mot avtalet.

En av många personer som backade upp manifestationen Mynttorget var twittraren Annie i Sverige. På twitter är många anonyma eftersom vi lever i ett repressivt samhälle där många drabbas hårt av stigmatisering om de uttrycker sina åsikter offentligt. Anonymitet kan vara ett skydd för en del av dem. Hur det är i just Annies fall vet vi inte.

Men Hilda Frick som alltså är tongivande medlem i SD, som många anser är ett sunt invandringskritiskt parti. SD har den senaste tiden haft stora problem när de kastat ut duktiga och populära medarbetare som Kent Ekeroth och Thoralf Alfsson men samtidigt behållit en del personer som är ytterst tvivelaktiga på grund av allt från ekonomiska oegentligheter till övertydlig nepotism där bla en riksdagsman lyckades få sin älskarinna, en invandrarkvinna från Mellanöstern, uppsatt som kandidat till riksdagen 2018.

Hilda Frick är en nykomling. Hon säger själv att hon har gått från Feministiskt initiativ till SD. Hela hennes person vittnar om att hon inte hör hemma i SD, men likväl finns hon kvar i partiet och har dessutom stöd av sitt partidistrikt. Utifrån sett framstår hon mest som en pajas.

Hennes senaste utspel var att försöka ”avslöja” identiteten på Annie i Sverige. Frick gick ut på twitter och bad om hjälp för att kunna avslöja henne. Hilda Frick försökte alltså medvetet sabotera en viktig politisk manifestation genom att skapa drev mot en enskild invandringskritiker och på det sättet försöka åsamka henne skada.

hilda-frick-a

Hilda Frick är inte bara en pajas, utan närmast att betrakta som direkt fientlig till invandringskritiker som försöker rädda Sverige från ytterligare förfall.

En av många som kritiserade henne var Jeff Ahl.

hilda-frick-c

hilda-frick-b

Intressant var att Hildas utspel gav extremvänstern en injektion och det var huvudsakligen därifrån hon fick stöd.

En annan figur som ägnar stora delar av sin tid åt att också försöka sätta käppar i hjulet för vissa invandringskritiker är Chang Frick på Nyheter idag. Även han tycks ha något emot att människor med olika politisk bakgrund samlas i en gemensam manifestation för att hindra politikerna från att skriva på FN:s migrationsavtal, vilket skulle kunna rädda Sverige från en katastrof.

Mynttorgsaktivisterna som är en av arrangörerna tillsammans med Stockholmare för ett suveränt Sverige har ett Instagramkonto där de lägger upp bilder. En av bilderna var den här bilden som någon har lagt upp.

chang-frick-a

Det är ett citat av Corneliu Codreanu som föddes i Moldavien i Rumänien 1899. Han bildade där en rörelse som gick under namnet Järngardet som var någon slags nationalistisk rörelse med starka antijudiska inslag. Det finns tydligen en del personer som ser honom som en förebild, oklart varför men det får väl de som ser honom som en förebild förklara. Bilden på Instagram innehöll ett citat av Codreanu, som avled 1938 och inte behövde ta ställning till andra världskrigets fasor utan kunde agitera kring helt andra ämnen och frågor som var aktuella i det egna hemlandet. Om bilden och texten låg där för att någon sympatiserade med de åsikter som han hade för nästan 100 år sedan i sitt hemland, vet vi inte. Det är inte särskilt problematiskt att en sådan bild ligger där eftersom det kan vara av vilket orsak som helst. Det kan vara omoget, provocerande eller bara dumt. Det är Sverige vi ska rädda, inte Rumänien anno 1930. (När detta skrivs är bilden tydligen bortplockad, inte på grund av hänsyn till Frick utan för att bilden inte är relevant. Gott så.)

chang-frick-b

När Chang Frick såg den texten och bilden började han yra om att manifestationen på Mynttorget var problematisk eftersom det fanns en bild på ett Instagramkonto. Han talade om ”antisemitiskt mähä” och någon som är ”efterbliven”. På grund av en bild på ett Instagram kontor började kasta ur sig okvädningsord med syfte att sätta käppar i hjulet för en viktig manifestation. Det är så dåraktigt att man tar sig för pannan. Sverige överlevnad är viktigare än att någon enskild person har lagt upp en bild (som man kan tycka vad som helst om) på ett Instagramkonto.

Det blir så löjligt av Frick eftersom det var två arrangörer av manifestationen och talarna kom från olika organisationer och att de flesta som kom var så kallat ”vanligt folk”. Om det nu fanns ca 600-800 personer på plats och en person hyser uppskattning för Codreanu eller något ännu värre, så påverkar inte det manifestationen alls.

Manifestationen var en protest mot FN:s migrationsavtal, inte en hyllning till Codreanu eller någon annan död politisk ledare i något annat land. 

Det vet Chang Frick, men han ville bara sätta käppar i hjulet för människor som är oroade över att Sverige ska skriva på att avtal, som om det skrivs på innebär nationellt självmord på sikt.

Vi har alltså att göra med personer som gnäller och klagar när folk från olika politiska läger försöker samlas för att göra något vettigt. När Hilda Frick och Chang Frick agiterade mot manifestationen och försökte misstänkliggöra personerna bakom och motiven till manifestation som var det i stort sett enbart vänsterextremister och liberaler som gick i gång på deras larviga utspel. Hyfsat normala invandringskritiker undrade vad tusan de håller på med.

Hilda Frick och Chang Frick har helt enkelt skämt ut sig. För alltid.

Länkar:

Låt inte motståndarna definiera er

Ny protest mot FN:s migrationsavtal (8 december)

Manifestation den 2 december mot FN:s migrationsavtal

En reaktion till “Hilda och Chang Frick försöker sätta käppar i hjulet för invandringskritiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s