Skillnaderna mellan Alternativ för Sverige och Sverigedemokraterna

Det som skulle bli skillnaden mellan Alternativ för Sverige och Sverigedemokraterna kunde iakttas redan innan SD bröt med SDU (som sedan blev AfS). Ungdomarna i SDU var intelligenta, kompetenta och hederliga i sina politiska uttryck. Det var lättare för många att få förtroende för dem än för SD-ledningen som agerade ohederligt mot SDU och uteslöt dem för att de skulle kunna vara potentiella hot mot partiledningen på sikt.

Ledarstriden inom SDU förlorades av Paula Bieler men det resultatet ville inte SD acceptera så de bröt med SDU, trots att Gustav Kasselstrand och Jessica Ohlsson var mer populära än de kandidater som SD-ledningen lagt fram.

Det är här en kortfattad bild av vad som hände och vilka skillnaderna är.

Vad hände egentligen är SD bröt med SDU (med sedan blev AfS)?

Agenda om när SD bröt med SDU 2015.

Jimmie Åkesson (SD) vs Gustav Kasselstrand (AfS) om svenskhet och nationalism.

Varför ska man rösta på AfS när SD finns?

Vad är skillnaden mellan Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige?

SD har flera gången gjort det tydligt att man inte får försvara de etniska svenskarna eller tala om demografiska hot när det kommer till etnicitet. Man måste försvara principen om ”öppen svenskhet” som är ett påfund av Mattias Karlsson och betyder att alla araber från Mellanöstern, somalier och afghaner för att nämna några kan bli ”svenskar”. Om man inte anser det har man inte SD att göra. Motsätter man sig den principen blir man utesluten. I praktiken blir man utesluten för att man försvarar det svenska folkets rätt till sitt eget land.

”Den som inte ställer sig bakom principen om öppen svenskhet kan inte vara medlem eller företrädare för SD på någon nivå. Det är en central del av den nolltolerans som Jimmie Åkesson införde för ett antal år sedan.” Mattias Karlsson (SD, 19 augusti 2018)

skillnaden-sd

Mitt under värsta asylkaoset 2015/2016 lanserade Paula Bieler idén om att SD borde fördubbla antalet kvotflyktingar till Sverige från 1 900 till 4 000. Det kravet har SD hållit fast vid ända tills AfS började bedriva kampanj mot varje form av asylinvandring. SD påstod plötsligt under valrörelsen i augusti att partiet tillfälligt ska sluta ta emot kvotflyktingar. I en intervju i Aftonbladet TV sade Paula Bieler att ”kvotflyktingsystemet egentligen är bra”, men att vi ”måste få en mottagning som fungerar innan vi ens kan börja tala om att ha ett bra välkomnande för de kvotflyktingar vi vill kunna ta emot i framtiden”. I övrigt till SD ta emot arbetskraftsinvandrare, anhöriginvandrare, utländska studenter från när och fjärran och ha en ”reglerad migration”. Och även kvotflyktingar ”men inte just nu”.

SD erkänner inte svenskarnas existens

Det finns ingen som helt vilja inom SD att rädda det svenska folket från det demografiska öde som hotar oss. Jimmie Åkesson har i en intervju med Göran Rosenberg var tydlig med att han inte ens känner till om det finns etniska svenskar. När Åkesson fick frågor av Rosenberg (TV4 15 november 2012) blev svaren ordagrant följande:

Rosenberg: Etniska svenskar, finns dom?

Åkesson: Det är inte politik tycker jag. Jag tycker inte att det är så intressant för mig att göra den analysen, jag kan inte svara på det.

Rosenberg upprepar frågan: Finns det etniska svenskar?

Åkesson: Det finns en grupp människor som har bott här väldigt länge som man skulle kunna betrakta som etniska svenskar alldeles säkert, men det är nog ganska få nu levande människor med svensk nationell identitet, som kan betraktas som det.

Rosenberg: Egentligen säger du att det inte finns några etniska svenskar…som betydande grupp i samhället.

Åkesson: Jag är inte så insatt i de frågorna så jag kan avgöra om det är så… Vi definierar inte nationen utifrån etnicitet och därför tycker jag inte att det är politiskt intressant utan det får vetenskapen analysera om de tycker det är spännande.

Jimmie Åkesson är totalt blind inför det öde som hotar det svenska folket och med SD:s politik kommer det att gå åt helvete för Sverige, bara lite långsammare än med sjuklöverns hejdlösa massinvandringspolitik.

Politiska skillnader

Skillnaden mellan Alternativ för Sverige är inte bara att AfS har en betydligt bättre politik utan att AfS erkänner att det finns svenskar och att dessa svenskar är värda att skyddas, få behålla sitt land och fortleva även i framtiden som ett eget folk. AfS är till skillnad från SD mycket medvetna om de demografiska problemen.

skillnaden-alternativ-for-sverige

De politiska skillnaderna i några frågor framstod som ganska tydlig. SD har varit luddiga i frågor om Nato och EU och liberaler i partiet har fått så stort inflytande att SD inte längre driver frågar ut svenskt utträde ur EU (Swexit). Men efter att AfS drev frågan hårt kom vissa signaler från SD om att partiet i alla fall kan tänka sig en folkomröstning. Däremot driver inte SD längre från om Swexit, de opinionsbildar inte om Swexit, vilket innebär att svenska folket inte får de argument de skulle behöva för att rösta om att lämna unionen. Just nu är det liberalernas argument om att EU är bra och nödvändigt som dominerar i Sverige. I riksdagen var det bara Jeff Ahl som drivit frågan med tydlighet och nu när han är med i AfS står det klart att Alternativ för Sverige är den enda trovärdiga alternativet för Swexit.

Alternativ för Sverige säger som det är.

viktor-sodermark-alternativ-for-sverigeDen iakttagelse som Viktor Södermark (AfS) gör när han säger vad har ser på gator och torg skulle aldrig kunna sägas av en Sverigedemokrat utan att denne skulle uteslutas ur partiet.

”Man fylls av en stor förtvivlan när man ser vad som har hänt med Sverige. Man ser ett påtagligt folkutbyte där det knappt går vanliga svenskar på gator och torg.” Viktor Södermark (AfS).

Att inte kunna tala klarspråk och säga ”att en spade är en spade” leder politiken åt fel håll. Själva idén med AfS är just att kunna tala klarspråk, kunna tala från hjärtat om det man ser och upplever och inte linda in det i gåtor som det krävs tolkar för att gissa svaren på.

AfS är raka rör, omsorg om Sverige, omsorg om svenska folket och omsorg om rätten att få uttrycka självklara åsikter. Utan rädsla för pk-folket, för media eller för politiker från partier där det är förbjudet att tala klarspråk.

Alternativ för Sverige har kommit för att stanna och kommer att göra allt för att rädda vårt land från det som hotar Sverige.

Gör liksom tiotusentals andra. Följ Alternativ för Sverige på sociala medier och var med och bygg den nya svenska folkrörelsen.

AfS twitter

AfS Youtube

AfS Facebook

AfS hemsida

Den kokta grodan

2 reaktioner till “Skillnaderna mellan Alternativ för Sverige och Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s